Skip to main content

Több saját rendezvényünkről tudósítottak a lapok, szakértőinket oktatáspolitikai javaslatunkról és országvíziónkról is kérdezték.

Az egyik legizgalmasabbnak ígérkező tavaszi eseményünk a március 8-i Magyarország 2030 konferencia volt. A visszhangok alapján az újságírók is így gondolták: az Index és a Piac és Profit hosszabb beszámolót közölt a rendezvényről, a Válasz Online a pedagógussztrájkról készített elemzésében adott helyet a konferenciának.

A Magyarország 2030 – Jövőkép a Magyaroknak országvíziónkról márciusban többször is nyilatkoztunk: Boros Tamást a Miskolc TV kérdezte a könyvről, Filippov Gábor pedig a Könyves Blognak adott róla interjút.

„Bármilyen gazdasági vagy társadalmi statisztikát nézünk, mindent az iskolázottság határoz meg, vagyis hogy valaki milyen képességekre tesz szert élete során” – emelte ki a Pedagógusok Lapjának adott nagyinterjúban Filipov Gábor. Kutatási igazgatónk sok egyéb mellett a versenyképes tudás fontosságáról, a pedagógus bérrendezésről és a pedagógusképzés reformjáról is beszélgetett a lap újságírójával.

Boros Tamást a Nők Lapja magazin szólaltatta meg a vitakultúra fontosságáról, a témáról az állampolgári nevelésről készített javaslatunkban részletesen írtunk.

Március második felében az Ukrajnával szembeni orosz invázió geopolitikai és gazdasági következményeiről és a szankciópolitika hatásairól szervezetünk angol nyelvű webináriumot, a beszélgetésről a Magyar Narancs online kiadása számolt be.