Skip to main content

A Megatrend Index az oktatás, a digitalizáció, a környezetvédelem, az egészségügy, valamint a társadalmi kohézió területeit vizsgálja, objektív,összehasonlítható számadatok alapján.

A kiválasztott öt dimenzióban megfigyelhető az egyes országok fejlesztéseinek, szakpolitikai döntéseinek sikeressége. A vizsgált területeket egyúttal kitörési pontoknak is tekintjük: az e területek fejlesztési irányairól, jövőjéről szóló viták beemelése a közbeszédbe lehetővé tenné, hogy a magyarországi közpolitikai diskurzus tényorientálttá, korszerűbbé és elmélyültebbé válhasson.
Az évente kiadott Megatrend Index követhetővé és értékelhetővé teszi a legfontosabb területeken meghozott szakpolitikai döntéseket. Ezek elemzése és a tanulságok leszűrése elősegítheti, hogy 2030-ra Magyarország sikeresebb, egészségesebb és versenyképesebb országgá váljék.

A Megatrend Index 2022-ben második alkalommal jelenik meg, így lehetővé válik nem csak a hosszabb trendek elemzése, hanem annak vizsgálata is, hogy hazánk és a többi európai uniós ország hogyan teljesített az előző évhez képest.

 

Rövid összefoglalónkat teljes terjedelmében az alábbi linken tekintheti meg:

https://egyensulyintezet.hu/wp-content/uploads/2022/04/Megatrend_Index_2022_Osszefoglalo-1-2.pdf