Skip to main content

Az év második hónapjában tucatnyinál is többször foglalkozott a sajtó az Egyensúly Intézettel, több rendezvényünkről tudósítottak az újságírók, és számos interjút adtak szakértőink szakpolitikai javaslatainkról.

Az Index hírportál mellett a szeretlekmagyarorszag.hu és a trademagazin.hu is beszámolt a saját módszertan alapján évente készülő Megatrend Index 2022. évi riportjáról. Öt megatrend, az oktatás, az egészségügy, a digitalizáció, a fenntarthatóság és a társadalmi kohézió  alapján vizsgáltuk meg, hogy az európai országok, köztük hazánk jó úton járnak-e a hosszú távú sikerességet jelző mutatók szerint. A kiadványról az Egyensúly Intézet társalapítója, Kozák Ákos interjút adott az Inforádiónak és az ATV-nek.

2021. november és 2022. február között tíz állomásos vidéki turnét tartottunk, melynek utolsó helyszíne Veszprém volt. Tapasztalatokról, a gazdaság dinamizálásának lehetőségeiről beszélgettünk helyi gazdasági és politikai döntéshozókkal: az eseményről a vehir.hu és a 8200.hu is tudósított. A Veszprém TV-nek pedig Boros Tamás nyilatkozott a rendezvényről és szakpolitikai javaslatainkról.

A Hogyan legyünk okos nemzet címet viselő, a hazai közoktatás megújításáról szóló oktatáspolitikai javaslatunk részletei ismét több műsorban helyet kaptak. A Tilos Rádió Szamárpad című műsorában Filippov Gábort kérdezték, Boros Tamás pedig  a Partizán Telepjáró podcastjának a vendége volt: a téma a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásának ügye és a funkcionális analfabéták munkaerőpiaci helyzete. A Spirit FM-en, a Beszólóban Tamás a pedagógusok béremelésre és a pedagógusképzés reformjára vonatkozó javaslataink részleteiről beszélgetett.

A Budapest TE meg ÉN című podcastban a nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatónk, Bartha Dániel Pilz Olivérrel járta körül, hogy mit mutat meg a Városdiplomáciai Index és Budapest hol helyezkedik el most a városdiplomáciai térképen.