Skip to main content

A konferencia 2024. július 10-11-én Washingtonban kerül megrendezésre a NATO-csúcstalálkozó kiemelt nyilvános eseményeként.

Az intézményi partnerség egy kiváltságos státusz, amit a NATO Nyilvános Diplomáciai Osztálya olyan szervezeteknek ítél oda, amelyek hazájukban kiemelkedő és fontos szerepet játszanak a transzatlanti biztonságról szóló párbeszédben. Idén a NATO Nyilvános Diplomáciai Osztálya szervezi az eseményt az Egyesült Államok kormányának, az Atlantic Council, a Center for a New American Security, a German Marshall Fund, a GLOBSEC és a Hudson Institute együttműködésével.

Büszkén jelentjük be, hogy az Egyensúly Intézet lesz a 2024-es NATO Public Forum kizárólagos magyarországi képviselője!

A világrend változása és a transzatlanti szövetségesi rendszer elleni kihívások hazánkat is egyre intenzívebben érintik, így az Egyensúly Intézet is több teret kíván szentelni tevékenységeiben a kül- és biztonságpolitikai kérdésekreAz Egyensúly Intézet idén online kül- és biztonságpolitikai beszélgetéssorozatot indított a Három Tenger Kezdeményezésről, amelynek első vendége Ian Brzezinski, amerikai külpolitikai és katonai szakértő, korábbi helyettes államtitkár volt. Ősszel szakpolitikai javaslatcsomagot adtunk ki a magyar települések energiabiztonságának növelése érdekében

Szeptemberben megrendezzük Magyarország új biztonságpolitikai konferenciáját! A Budapest Energy and Security Talks (B.E.S.T.) Közép- és Kelet-Európa legfontosabb biztonságpolitikai kérdéseit vitatja meg a régió vezető szakértőivel és döntéshozóival. A konferencia kulcstémái közé tartoznak a transzatlanti biztonságpolitikai kihívások és a Washington Summit értékelése, a Három Tenger Kezdeményezés jövője, az energiabiztonsági dilemmák, különösen az ukrajnai háború és az EU zöld átállásának vonatkozásában, valamint a kibervédelem és mesterséges intelligencia szerepe a kibertámadások kezelésében és megelőzésében.