Az Egyensúly Intézet a médiában – 2021 június

2021, június 28 | Hír

Az agytrösztünkkel kapcsolatban megjelent cikkek, interjúk összefoglalója

A Hogyan legyünk okos ország? című legújabb szakpolitikai javaslatcsomagunk publikálása és az abban foglaltak, vagyis a közoktatásra vonatkozó javaslataink tematizálták a médiát júniusban. A 24.hu cikkében részletesen bemutatta az anyagot, külön kitérve a pedagógusok bérének emelésére, illetve az általunk azonosított 6 kulcsfontosságú problémára. Hasonló módon, a probléma összetettségére hívta fel a figyelmet a 444.hu cikke, amelyben a pedagógushiány mellett kiemelten foglalkoznak az intézet több javaslatával, például a 18 éves tankötelezettség visszaállításával és az állami szerepvállalás újragondolásával. Ugyancsak a pedagógusok helyzetét részletezte a Mérce írása, ahol javaslatcsomagunkat idézve akut problémaként a tanárok megbecsültségének hiánya is felmerült.

 

A szeretlekmagyarorszag.hu a bemutató konferenciáról is részletesen beszámolt, ahol intézetünktől Filippov Gábor és Bartha Diána beszélgettek L. Ritók Nórával, az Igazgyöngy Alapítvány alapítójával és Halácsy Péterrel, a Prezi és a Budapest School mikroiskola-hálózat társalapítójával. A konferencia során az anyag bemutatása mellett szó esett a gyerekközpontúság hiányáról a mai magyar oktatási rendszerben, illetve – akárcsak a javaslatcsomag – a meghívott vendégek is fontosnak tartották az iskolai autonómia kérdését is vizsgálni.

 

Kutatási igazgatónk, Filippov Gábor: az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, illetve a Spirit FM rádiócsatornán Szöllősi Györgyinek adott interjújában mutatta be szakpolitikai anyagunkat.