Skip to main content

Határozott elképzelésünk, hogy határokon átnyúlóan is aktívan tapasztalatot cseréljünk és közös projekteken dolgozzunk olyan agytrösztökkel, mint amilyenek mi vagyunk. A profilunkba illeszkedik a pozsonyi székhelyű Bél Mátyás Intézet (BMI), mellyel partnerségi megállapodást kötöttünk. A Bél Mátyás Intézet 2014 óta dolgozik a polgári Szlovákia gondolatának megerősítésén, egy toleráns ország vízióját szem előtt tartva. Alappillérei a helyi kezdeményezések támogatása, az interetnikus együttműködés és a demokrácia melletti elkötelezettség.

Az EI és a BMI közötti megállapodás lehetővé teszi a hatékonyabb és szorosabb munkát közöttünk.

„Az Egyensúly Intézet munkája inspirációt jelent az intézetünk számára. Azzal, hogy képesek elszakadni a napi politikai küzdelmektől és egy hosszú távú politikai-gazdasági vízióra koncentrálni, a közösség számára nagyon fontos értéket tudnak teremteni. Az Egyensúly Intézet által kijelölt út egy egyedülálló modell, amit szeretnénk Szlovákiában is ismertetni, elemeiben átvenni.” – fejtette ki Ravasz Ábel, a BMI elnöke.

Ügyvezetőnk, Boros Tamás így fogalmazott a megállapodás aláírásakor: „Fontosnak tartjuk, hogy a szakpolitikai javaslataink a térségbeli legsikeresebb gyakorlatokon is alapuljanak. Hasznos, ha képesek vagyunk túllépni a hazai közbeszéd keretein, és megismerni olyan gondolatokat is, amelyek külföldön születtek, de Magyarországon is rezonálhatnak. A Bél Mátyás Intézet ebben is jó partnerünk lehet.”

Ravasz Ábel, aki a Hogyan csökkentsük a szegénységet? című új anyagunk létrehozásában is szerepet vállalt, külsős szakértőként csatlakozik az Egyensúly Intézet csapatához.