Skip to main content

Januári médiakörkép: Pécsen a gazdaságpolitikai, Budapesten a klímapolitikai javaslatainkról írtak az újságok
Decemberben mutattuk be új szakpolitikai javaslatcsomagunkat a klímasemlegességről. A dokumentummal már akkor több online médium foglalkozott. Januárban az Azonnali.hu tudósított a Másfélfok portál sajtóklubjának beszélgetéséről, ahol külső szakértőnk, Bart István magyarázta el, miért szükséges ambiciózusabbá formálni a magyar klímatörvény vállalásait, egyenletessé tenni a most farnehéz kibocsátáscsökkentési pályát és részletezni a klímacsomagban a vállalásaink végrehajtását.
Tavaly novemberben országjárásra indultunk, hogy a politikai és gazdasági élet helyi döntéshozóival beszélgessünk. A 21. század kihívásai és a lehetséges országos, illetve kistérségi megoldásai között szó esett a gazdaság és a vállalkozások dinamizálásának lehetőségeiről, a munkaerőpiaci illeszkedési zavarokról és a szakképzés problémáiról is. Országjáró túránk januári állomásairól a behir.hu közölt tudósítást, ügyvezetőnkkel, Boros Tamással pedig a Szabad Pécs készített interjút.
Kutatási igazgatónk, Filippov Gábor január elején a Klubrádió Reggeli személy című műsorának vendége volt, és agytrösztünk következő egy évéről, illetve előre tekintve arról is beszélt, mi várható hazánkban a következő 10 évben. Visszatekintett arra a kutatómunkára is, amit a Magyarország 2030 – Jövőkép a magyaroknak című kötetünk megírása előtt végeztek a szerzőink.
Bartha Dániellel, az Egyensúly Intézet (EI) nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója Hont András vendége volt a Spirit FM, Beszóló évindító adásában. Dániel retrospektív áttekintést adott 2021 nemzetközi eseményeiről, és az idei év külpolitikai trendjeit is elemezte. Érintette a tálibok afganisztáni kormányzását, illetve az újfundamentalizmus jelenségét, az amerikai és európai elnök-, kongresszusi, illetve parlamenti választásokat, és a stratégiai szerepkörök megváltozását Ázsiában.
A tavaly szeptemberben kiadott, Hogyan legyen mindenkinek munkája című szakpolitikai javaslatunkat a Munkaerőpiac.eu tematikus portál boncolgatta, és a tanulmányról megkérdezte igazgatónkat, Boros Tamást is.