Skip to main content

Az Egyensúly Intézet vezetői, Boros Tamás igazgató, és Kozák Ákos üzleti kapcsolatokért felelős igazgató Kazahsztánba látogattak, hogy találkozzanak egy helyi agytröszt, a TALAP Center képviselőivel és megosszák az intézet országos gazdaságpolitikai egyeztetéssorozatának tapasztalatait.

A TALAP Center egy független agytröszt, amelyet a Kazah Köztársaság fenntartható fejlődésének elősegítésére hoztak létre, és amelynek célja, hogy elősegítse a társadalmi fejlődést, transzparensen hozzájáruljon a helyi vezetés kompetenciájához, és széleskörű, objektív kutatásokat végezzen.

A TALAP Center az első olyan közép-ázsiai szervezet, amely partnerségre lép az Egyensúly Intézettel, elősegítve perspektíváink tágítását, hogy minél szélesebb körben mérhessük fel a különböző szakpolitikai, gazdasági és külpolitikai kihívásokat és sikertörténeteket, amelyek a világ országaiban jelen vannak.

A látogatás kölcsönösen sikeres volt, ugyanis együttműködés jött létre az Egyensúly Intézet és a TALAP Center között, valamint, magyar oldalról egyedülálló módon, mi is részei leszünk egy eurázsiai agytröszt hálózatnak.