Skip to main content
3 hónap alatt 100 vidéki polgármesterrel konzultálunk energiahatékonyságról!
Célunk, hogy – folytatva a korábbi együttműködést a Magyar Önkormányzatok Szövetségevel és a települési önkormányzatokkal – megvitassuk és ingyenes segítséget nyújtsunk a településeknek energiamegtakarítási és megújuló energiára épülő terveikben és projektjeikben.
Hiszünk abban, hogy a fosszilis energiáról való leválás segíti hazánk káros (energetikai) függőségének csökkentését, erősíti a vidéki településeket, hozzájárul Magyarország zöld gazdasági átállásához, ráadásul még pénzt is spórolunk.
A projekt fontos eleme, hogy konkrét előrelépés valósuljon meg az önkormányzatoknál az energiahatékonyság, az energiamegtakarítás, az energiafüggetlenség területén. Ennek érdekében az ősz folyamán az Egyensúly Intézet munkatársai 10-15 vidéki várost látogatnak meg, ahol a városi politikai és gazdasági döntéshozóknak és véleményformálóknak konkrét javaslatokat mutatnak be, hogy segítsék az önkormányzatokat a fent említett célok felé történő elmozdulásban.
A megbeszéléseken agytrösztünk felkérésére neves, gyakorlati szaktudással is rendelkező energetikai szakértők is részt vesznek.