Skip to main content

Agytrösztünk munkáját ebben a hónapban is hatalmas figyelem övezte a médiában.

Hogyan újítsuk meg a demokráciát? című legújabb szakpolitikai javaslatunkat több sajtóorgánum, például a 24.hu és a HVG is részletesen elemezte. A javaslatcsomagról az Indexen jelent meg vitaindító Boros Tamás igazgató tollából. Az anyagot intézetünk kutatási igazgatója, Filippov Gábor mutatta be az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, illetve a témában interjút adott a Klubrádiónak és a 168 Órának is. A demokrácia korszerűsítésével kapcsolatos tanulmányunk téma volt a Nemzeti Televízióban, a Civil Rádióban, a megyei napilapokban és Magyar Nemzetben, valamint a SzereltekMagyarorszag.hun is. A Jelen hetilap a demokráciáról szóló anyagunk alapján a választói korhatár 16 évre csökkentésének szentelt egy publicisztikát.

Előző szakpolitikai csomagunkról is esett szó ebben a hónapban. Agytrösztünk Hogyan legyünk gazdagabbak? című, a gazdaság dinamizálására vonatkozó javaslatcsomagról készített hosszú interjút Boros Tamással a Szabad Európa.

A Márkamonitorban Kozák Ákossal, az Egyensúly Intézet társalapítójával jelent meg egy interjú, az Üzlet és Pszichológia májusi számának pedig Filippov Gábor nyilatkozott generációs kérdésekről. Bartha Dániel külügyi igazgatónkat a HVG egyik ehavi számában és a Klubrádió reggeli műsorában is kérdezték az ország regionális együttműködésének kilátásairól, a V4 jövőjéről és a Három Tenger Kezdeményezésről.