A távmunka új lehetőségeket teremt a globális munkaerőpiacon

2019, június 27 | 2019/5, Blog, Gazdaság, Világtrend

Bevándorlók foglalkoztatása bevándorlás nélkül

Az amerikai közgazdásznak, Richard Baldwinnek idén a foglalkoztatás természetének átalakulása és a globális munkaerőpiac jövőjének témájában jelent meg új könyve. Ennek kapcsán a Quartz készített átfogó interjút a szerzővel. Baldwin a globalizáció és a robotika szavak összevonásából alkotott globatics fogalma alapján mutatja be elképzeléseit arról, hogyan alakulhat át a következő évtizedekben a munka világa.

Szerinte alapjaiban fog megváltozni a vállalatok működése. Egyrészt megjelennek a „fehérgalléros robotok”, vagyis olyan szoftverek, amelyek korábban csak emberek által végzett munkákat fognak egyszerűbben és olcsóbban elvégezni. A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás miatt az ipari szektor után a szolgáltatói szektorban is egyre több munkahely lesz automatizálva, így számos esetben fogják robotok kiváltani az emberi munkaerőt. Másfelől sokkal könnyebben fog találkozni a globális piacon a munkaerő-kereslet és -kínálat. A technológiai fejlődés miatt az elmúlt években egyre megszokottabbá vált a távmunka, ami eleinte csak abban merült ki, hogy a vállalatok engedélyezték a munkavállalóiknak, hogy otthonról végezzék el a feladataikat. Ám ha a cégek egyre kevésbé igénylik a dolgozóik fizikai jelenlétét, a vállalatok egyre nagyobb mértékben fordulhatnak akár más országok munkavállalói felé, akik olcsóbban elvégzik ugyanazt a munkát, anélkül, hogy jelen lennének a munkahelyükön, vagy akár az országban – őket nevezi a szerző telemigránsoknak.

Ez a két jelenség a szerző szerint a migráció teljesen új formáját fogja jelenteni. A legfontosabb, hogy a külföldi munkavállalók fizikai értelemben nem fognak bevándorolni az adott országba, ami a Japánhoz hasonlóan bevándorlás-ellenes államokban megoldást nyújthat az egyre súlyosabb munkaerőhiányra. A szabadúszók gazdaságának az elmúlt években történt fellendülése tekinthető a jelenség előfutárának, ám érdekes módon éppen ők lehetnek ennek a folyamatnak a legnagyobb kárvallottjai is, hiszen így már globális szinten is versenytársakat kapnak. Ez a hazájukban dolgozó, de kevésbé versenyképes munkavállalók számára azt jelentheti, hogy rosszabb pozícióban kell majd dolgozniuk. Ennek fő oka, hogy ma a szolgáltatószektorban jellemzően olyan embereket alkalmaznak, akik nem elég képzettek ahhoz, hogy képesek legyenek a technológiai fejlődés révén létrejövő új állásokat betölteni.

A szerző szerint ez súlyos feszültségeket fog okozni a társadalomban, ami pedig új politikai mozgalmak megjelenéséhez is vezethet. Utóbbiak Kína és a bevándorlók helyett a nagy techvállalatokat fogják okolni a társadalmi problémákért. Európával szemben ráadásul az Egyesült Államokban nem létezik olyan szociális védőháló, mely hatékony védelmet biztosíthatna a munkaerőpiacról kiszoruló állampolgároknak. Mindezek ellenére hosszú távon mégsem kell tartani tömeges munkanélküliségtől. A szerző szerint ugyanis a mesterséges intelligencia révén az állampolgárok új tudásokat szereznek, amelyekkel képessé válhatnak jelenleg még nem létező álláshelyek betöltésére.

Világtrend – új eszmék, új kihívások, új megoldások.
Az Egyensúly Intézet
szemléje a világsajtó legérdekesebb híreiből,
az innováció, a gazdaság és a nemzetközi politika legfontosabb hosszú távú trendjeiről. Hogy
a médiazaj ne nyomja el az igazán fontos híreket.

ajánló